Zelf hondenkoekjes maken
Op deze pagina vindt je verschillende recepten om zelf de heerlijkste en gezondste hondenkoekjes te maken met behulp van onze mooie silicone bakmatten. Suggesties voor 'smaak': pindakaas (liefst zoutarm), strooikaas, tonijn uit blik, bietjes, spinazie en houdbare worst in piepkleine stukjes gehakt. Uiteraard zijn alle recepten 100% natuurlijk. Je kunt voor de snacks koekjesuitstekers gebruiken maar ook onze bakmatten.
appel & wortel snacks
160 gram volkoren meel | 90 gram havermout | 1 theelepel kaneel
100 gram appelmoes | 65 gram wortel | 2 eieren | 3 eetlepels appelstroop
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Bekleed je bakblik of bakplaat met bakpapier.
-
Meng het meel, de havermout en de kaneel door elkaar heen.
-
Snijd de wortel in kleine stukjes.
-
Pak een apart bakje en meng hierin de appelmoes, wortel, eieren en de appelstroop.
-
Maak en kuiltje in het mengsel van meel, havermout en kaneel.
-
Giet het appelmoes mengsel bij het meel mengsel.
-
Meng dit goed door elkaar heen.
-
Maak hier koekjes van en leg dit op het bakblik
-
Bak de koekjes 20 minuten af.
-
Laat de koekjes goed afkoelen voor dat je de koekjes geeft aan je hond.
fruit snacks
1 banaan | 40g aardbeien of bosbessen | 100g rijstmeel of 90g bloem
60g havermout | 70ml melk
-
Verwarm de oven eerst voor op 200°C.
-
Prak de banaan en de aardbeien/bosbessen fijn.
-
Meng al de andere ingrediënten samen en voeg dit toe aan de banaan en de aardbeien/bosbessen.
-
Als je kleine silicone vormpjes hebt die in de oven mogen kan je dit gebruiken. Mocht dit niet zo zijn kan je ook papieren vormpjes gebruiken maar ik heb wel gemerkt dat ze heel erg plakken en het lastig is het papier eraf te halen.
-
Bak de koekjes 20 minuten in de oven en laat ze erna afkoelen.
pindakaas & banaan snacks
6 el havermout | 2 bananen | 4 el pindakaas
-
Verwarm de oven eerst voor op 175°C.
-
Maal de havermout fijn in de blender
-
Meng de pindakaas en stukjes banaan in een kom
-
Voeg de gemalen havermout toe en kneed tot deegbal
-
Rol het deeg uit en maak er leuke vormpjes van
-
Bak ze 15 minuten op 175 graden
-
Laat de koekjes een uurtje afkoelen
pindakaas, pompoen & kokosolie snacks
200gr pindakaas | 100gr pompoenpuree | 100gr kokosolie
-
Meng alles goed in een kom
-
Plaats de kom in de magnetron
-
Verwarm 30 seconden
-
Giet het mengsel in een siliconenvorm (verkopen wij)
-
Zet de mal in de vriezer voor een paar uur
tonijn snacks
blikje tonijn in water | 2 eieren | 250gr bloem | 1 el havermout
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Meng alle ingrediënten in een kom
-
Kneed het mengsel goed
-
Rol het deeg uit tot 0,5cm dikte
-
Steek er leuke vormpjes uit
-
Bak de snacks 20 tot 30 minuten
-
Laat de koekjes afkoelen
honing snacks
100gr wit meel | 100gr volkorenmeel | 1 ei | 1-2tl knoflookpoeder
1-2tl honing | water (tot deeg niet meer droog is)
-
Verwarm de oven voor op 175°C.
-
Meng alle ingrediënten in een kom
-
Kneed het mengsel goed
-
Maak er kleine bolletjes van
-
Leg de bolletjes op een beklede bakplaat
-
Bak de snacks 20 minuten
-
Laat de koekjes afkoelen