top of page

VegDog

Because dogs love it ...Het verhaal van hoe hond Nelson - die een voedselallergie heeft - veganist werd.

Duitse herder mix Nelson was 16 jaar oud en was 8 jaar veganist. Nelson leed jarenlang aan een voedselintolerantie. De dierenartsen hadden geen idee. Alles wat de markt te bieden had werd uitgeprobeerd: hypoallergeen droog- en natvoer van dierenartsen; Paardenvlees, kangoeroevlees, struisvogelvlees - het hele assortiment exotisch vlees dat dierenartsen aanbevelen bij voerintolerantie, met aardappelen, zonder aardappelen tot rauw vlees voeren, de zogenaamde BARF. Niets bracht het gewenste succes. De jeukende huid en de maag-darmproblemen werden er niet beter op. Op een gegeven moment adviseerde de dierenarts van Nelson om dierlijke eiwitten te vermijden. Veganistisch voor een hond? Ik dacht dat dit een grap was. "Hoe zou dat moeten werken?", "Is het zelfs geschikt voor soort?" waren slechts enkele van de vele vragen. Maar ze wilden alles proberen en lieten een dierenarts recepten maken. Na 4 weken was Nelson symptoomvrij. Koken kostte echter veel tijd. Het probleem hiermee, veel veganistische voedingsmiddelen misten essentiële toevoegingen zoals taurine, carnitine en vitamine B12, die zeker in een complete voeding moeten worden opgenomen. Dus werd besloten dit gat te vullen en ze gingen op zoek naar een dierenarts gespecialiseerd in diervoeding om samen met haar de eerste veganistische, graanvrije en 100% behoeftedekkende complete voeding te ontwikkelen. Zo is VEGDOG ontstaan.

Bij VEGDOG heeft het gebruik van hoogwaardige ingrediënten die zo regionaal mogelijk zijn en een zorgvuldige verwerking in overeenstemming met de hoogste Duitse kwaliteitsnormen in de Duitse productie de hoogste prioriteit. Om 100% dekking van de behoeften te garanderen, voegen we een mineraalpoeder en een zeer speciale alg toe om omega-3- en omega-6-vetzuren te leveren.


Kan een puur plantaardig dieet de oplossing zijn voor voerallergieën?

Een voedselallergie bij honden is een zeer vermoeiend onderwerp: de hond heeft pijn en de oplossing is niet te vinden in een simpele medicatietoediening. Medicatie wordt vaak gebruikt nadat een voerallergie of -intolerantie voor het eerst is vastgesteld. Hoewel deze de symptomen in de eerste stap verlichten, lossen ze het oorspronkelijke probleem niet op. De zoektocht naar een passende oplossing kan soms jaren duren.


Steeds meer honden lijden aan dezelfde ziekte als Nelson: voedselallergie. Veel hondenbezitters, zoals Tessa aan het begin van de ziekte van Nelson, zijn zich er niet van bewust dat dierlijke eiwitten tot de belangrijkste allergenen bij honden behoren. In een meta-analyse van de Universiteit van München werden de afgelopen jaren zinvolle studies over het onderwerp voedselintolerantie bij honden samengevat en geëvalueerd. Dermatologische symptomen (jeuk, oorontstekingen, enz.) komen verreweg het meest voor bij honden met voedselintolerantie. Gastro-intestinale symptomen (diarree, braken, etc.) worden ook gevonden, maar veel minder vaak dan huidproblemen.


De belangrijkste allergenen bij honden

In de loop van dit onderzoek werden verschillende allergenen getest, die als de klinisch meest belangrijke in Europa worden beschouwd. De volgende allergenen veroorzaakten de meeste reacties bij de honden die positief testten en kunnen daarom worden beschouwd als de belangrijkste allergenen bij honden:


Rundvlees (34% van de honden had een positieve reactie)

Zuivelproducten (17% van de honden had een positieve reactie)

Kip (15% van de honden had een positieve reactie)

Lam (14,5% van de honden had een positieve reactie)

Tarwe (13% van de honden had een positieve reactie)


Bij molly & me verkopen we niet het volledige voer maar wel de geweldige snacks en tussendoortjes van VegDog. Een perfecte toevoeging voor je hond die snel last heeft van bovenstaande problemen. Je vindt alle snacks hier.


5 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page