top of page

Sublimeren

Zoals jullie weten ben ik altijd op zoek naar nieuwe dingen voor in de webshop, leuk, apart, origineel en uiteraard voor honden. Een tijdje terug kwam ik op een buitenlandse website de geweldige Libbey glazen tegen, niet perse voor honden maar ze hadden een hoog "dit moet ik hebben" gehalte! Ik heb er een paar besteld voor mezelf en toen ze binnen kwamen dacht ik, hier wil ik wat mee gaan doen voor molly & me. Maar hoe doe ik dat?

 

Ik heb toen direct de machine aangeschaft waarmee ik nu de namen op de honden snackpotten maak. Super tof en een grote bestseller in de shop. Maar ik wist toen al, er is nog veel meer mogelijk. Sublimeren. Dus nog een apparaat aangeschaft, een sublimatieprinter, een pers en materialen. Ja dat klinkt ingewikkeld maar na wat weekjes filmpjes kijken, informatie verzamelen, uitproberen, weggooien en opnieuw uitproberen heb ik de smaak te pakken. Het is verslavend.

De ontwerpen zijn gemaakt, de proeven zijn gedrukt en we beginnen met de geweldige Libbey glazen die in Amerika een groot succes zijn en hopelijk binnenkort ook hier. Een super mooi glas met bamboe deksel en glazen rietje. Te gebruiken voor warme en koude dranken zoals koffie, ijskoffie of thee. Uiteraard hebben we ook hele mooie mokken.

Binnenkort kunnen we ook textiel bedrukken en komen er ook sweaters, shoppers en andere dingen online.

Wat is sublimeren?

Sublimatie is een chemisch proces waarbij een stof (sublimatie inkt) op hoge temperatuur van vaste fase direct overgaat naar gasvormige fase. De vloeibare fase van de stof wordt hierbij overgeslagen. 


Sublimatiedruk is een techniek die gebruikt kan worden om een print als het ware in het oppervlakte van het product te bakken. Wanneer de speciale sublimatie inkt wordt verhit tot 200 ℃, laat deze los van het printpapier en hecht deze in de coating van bijvoorbeeld de kleding, mok of aluminium plaat. Het resultaat is een heldere, levendige full colour print die zowel kras- en wasbestendig is. Zo kan een gesublimeerde mok met foto tot wel 3000 keer in de vaatwasser zonder te verkleuren.

libbey glazen.png
bottom of page